Press "Enter" to skip to content

Books in Review 2018

În anul ce tocmai a trecut mi-am propus să citesc mai mult. Nu pentru că aș vrea să mă afișez cultă, dar mereu am simțit că citesc atât de puțin încât mă ține în loc. Cred că m-am mai confesat aici, pe blog și am menționat faptul că de mică nu am fost o împătimită a cărților decât dacă mi le povestea altcineva, așa că mereu am avut o reținere și am declarat că nu se poate face nimic, pentru că mie nu îmi place să citesc! Ei bine, am spus-o, nu îmi place să citesc…

Lucrurile s-au schimbat, iar odată cu venirea anului 2018 am hotărât că e imposibil să nu îmi placă și că trebuie să ma conving că poate n-am citit ce trebuia. Am început anul 2018 în forță și l-am încheiat agale, însă, pe parcursul anului am pus câteva cărți pe raftul bibliotecii și mă declar mândră de reușita mea.

Astăzi vorbim despre toate cărțile pe care le-am citit în anul 2018, le trecem în revistă, nu insist prea mult, unele bune, altele (ne)bune, dar fiecare a fost contorizată.

Dacă te pasionează lecturile mele și ți se par interesante, te invit să arunci o privire și pe pagina mea de Goodreads unde postez și ce citesc în momentul de față și ce am citit dar mai ales am o listă lungă cu ce mi-ar plăcea să citesc pe viitor, așa că te poți inspira de acolo.

1.

Atât vreau să spun: atât filmul cât și cartea merită timpul tău! Elizabeth are o manieră plăcută și familiară de a scrie, care cred că poate cuceri pe oricine.
O găsești aici.

2.

Poate ești interesată de partea asta de business, iar cartea asta este un must pe lista ta în cazul ăsta.
O găsești aici.

3.

Povestea misteriosului designer spaniol este savuroasă, iar eu cred că orice pasionată de modă trebuie să o știe. Scrisă într-o manieră ușoară este perfectă chiar și în perioada asta agitată de sesiune.
O găsești aici.

4.

Anul 2018 a fost și anul în care am dat bacul și deși eram convinsă că nu voi putea citi absolut nimic dintre lecturiile obligatorii, le-am dat o șansă câtorva. Baltagul este una dintre ele și pot spune că deși nu se enumeră printre cărțile mele favorite pe care ți le voi încadra în must list, nu a fost atât de nereușită precum credeam inițial. Așa că îți recoman să îi acorzi o șansă.
O găsești aici.

5.


O altă carte pe care eu o încadrez în must list când vine vorba de business. Dacă ai ocazia îți recomand chiar să o citești în engleză, vei prinde mai bine esența.
O găsești aici.

6.

Deși am mai recomandat cartea asta o dată, într-un articol anterior, am să o las încă o dată aici.
O găsești aici.

7.

Pe mine personal anul acesta m-a pasionat foarte tare partea de business, așa că am încercat să citesc cât mai multe cărți care au legătură cu domeniul acesta. Cartea de față este una dintre ele, însă am să te rog să îi dai o șansă chiar dacă business-ul nu este pasiunea ta pentru că este plină de povețe.
O găsești aici.

8.

GIRLBOSS. Povestea Sphiei Amoruso m-a inspirat și mi-a picat în măini exact la momentul potrivit, când mă simțeam puțin descurajată.
O găsești aici.

9.

Marketing-ul a fost un domeniu de interes pentru mine în ultimii ani, ca dovadă asta am și ales să studiez, iar cartea asta mi-a atras atenția chiar de când am văzut titlul. Dar asta era de așteptat, însă conținutul nu a fost chiar atât de previzibil.

10.

Dacă ai urmărit videoul meu de pe IGTV de la Cluj Business Days sigur ai obesrvat cartea aceasta printre recomandările speakerilor. Ei bine mie mi-a atras atenția titlul, deși știu vorba Nu judeca o carte după copertă .
O găsești aici.

11.

Sparge tiparele este o carte de buzunar sau o carte de tramvai după cum îmi place mie să îi spun. Toată lumea blamează lucrările motivaționale pe social media în ultimul timp, însă eu sunt de cu totul altă părere, iar o lectură în plus cu siguranță nu face rău.
O găsești aici.

12.

Dacă stau să mă gândesc, am citit puține cărți despre designeri sau lumea modei în general, însă cred că În numele lui Gucci a fost atât de captivantă încât am recomandat-o până și iubitului meu. Cartea Patriciei Gucci cu siguranță este pe lista de must.
O găsești aici.

13.

Freedon Inc. Una dintre primele cărți citite în 2018 și care m-a determinat să citesc mai multe cărți din aria business-ului. Ca să îți dau un mic spoiler, cartea prezintă parcursul mai multor companii, unele sunt sigură că îți sunt cunoscute, care, prin modelul lor ingenios au reușit să le dea libertate de acțiune angajaților lor și surprinzător au avut rezultate foarte bune.
O găsești aici.

14.

Programarea neurolingvistică este un ansamblu de cunoștințe și practici din domeniul psihologiei creat de Richard Bandler si Jhon Grinder în anii 70. Cartea este ușor de urmărit, am citit-o în avion, în timpul zborului de la Constanța la Timișoara, fiind concepută ca și o relatare de întâmplări în care personajul principal este un bărbat care reușește să își rezolve anumite probleme personale în timp ce asistă la un workshop susținut de Richard Bandler.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *