Press "Enter" to skip to content

Despre Karl și de ce moartea lui a fost o veste tristă pentru mine

Cred că până acum vestea tristă a morții marelui creator de modă Karl Lagerfeld a ajuns și la urechile tale. Designerul s-a stins din viață în data de 19 februarie 2019, chiar înainte de Fashion Week , unde modelele i-au și adus un omagiu în timpul defilării, unele dintre ele izbucnind în lacrimi.

Deși s-a născut în Germania, în orașul Hamburg, marea parte din viață și-a petrecut-o la Paris, locul pe care-l considera acasă și care l-a adoptat ca pe un francez.

Stilul său vestimentar este unul iconic de ani de zile, chiar dacă de-a lungul timpului acesta a suferit câteva mici modificări, după cum a suferit și moda. Cămașă albă cu guler înalt asortată cu restul pieselor vestimentare negre, mănuși din piele, ochelarii de soare negrii despe care spunea într-un interviu că acasă, totuși, nu îi poartă, contrar așteptărilor publicului, iar părul argintiu mereu strâns în coadă. Acesta era Karl. Să nu uităm de Choupette, cand spui Karl te gândești negreșit și la pisica lui, Choupette.

Karl avea sub aripă trei branduri răsunătoare din lumea modei de astăzi, dar și a tuturor timpurilor: Chanel, Fendi și propriul brand, Karl Lagerfeld.

Călătoria sa la Fendi a început în 1967 când este angajat de Fendi pentru a aduce o notă modernă blănurilor casei, pentru care era cunoscută.

Continuă să creeze look-uri iconice pentru Fendi până în 2019, iar creațiile sale au stat la baza multor apariții ulterioare ale altor branduri de renume.

Pe vremea aceea haina de blană era un must, iar toate doamnele cu statut trebuiau să dețină o piesă, însă moda era luată mult prea în serios pentru gustul lui Karl și pentru gustul surorilor Fendi. Aici intervine creativitatea designerului care se împletește perfect cu iscusința casei de modă care reușește să aducă la viață orice creație a acestuia.

Urmărește documentarul ELLE în care Karl vorbește despre creațiile sale de la Fendi

Mai târziu, își începe cariera la Chanel, în anii 80. Casa Chanel era sortită morții, declinul era inevitabil și vizibil după moartea lui Coco, iar Karl reușește să readucă la viață casa de modă, care iată, până în zilele noastre a rezistat deși nimeni nu îndrăznea să-i mai dea șanse.

Pasiunea sa pentru fotografie, video și imaginația sa sunt prezente la Chanel, iar ca dovadă stau atât editorialele realizate de acesta, însă, preferatele mele, scurtmetrajele pe care le găsești pe contul Chanel de YouTube.

Keira Knightley este în rolul lui Coco Chanel

Un an mai târziu după ce își începe cariera la Chanel, își deschide prorpia casă, Karl Lagerfeld.

Deși, precum orice pasionată de modă, admiram creațiile lui Karl, iar brandul Chanel a constituit o sursă de inspirație pentru mine în multe cazuri, nu pot să spun că moartea sa m-a făcut să mă îngrijorez cu privire la ce se va întâmpla cu brandul. Sau cu Fendi, dacă tot suntem la capitolul acesta. Sunt sigură că sunt oameni talentați care au o viziune revoluționară, precum a avut Karl și care vor face o treabă incredibil de bună.

Chanel a anunțat faptul că Virgine Viard va fi noul director creativ al casei, iar această decizie pare una naturală, având în vedere faptul că Viard este sub aripa lui Karl de mai bine de trei decenii și a fost numită de multe ori mâna sa dreaptă, însă și prietenă.

Photo by REX/Shutterstock (9913450fp) Karl Lagerfeld and Virginie Viard on the catwalk Chanel show, Runway, Spring Summer 2019, Paris Fashion Week, France – 02 Oct 2018

Totul pare să fie la locul său, însă un lucru mă lega pe mine de Karl Lagerfeld, iar acesta este prenumele. De multe ori am fost pusă în situații stranii și mereu am crezut în coincidențe și am refuzat să cred faptul că lucrurile nu sunt întâmplătoare în jurul meu. Nu sunt o persoană religioasă și mereu am spus că este loc de coincidențe. Acum însă, nu știu ce să mai cred.

Am așteptat o perioadă lungă, după cum se și vede, ca să scriu pe blog despre moartea lui Karl Lagerfeld, asta pentru că o văd legată de moartea lui Karl, motanul meu.

Karl a fost numit după Karl Lagerfeld tocmai din pricina aspectului său fizic, era negru, cu o pată triunghiulară de alb care îmi amintea foarte bine de look-ul iconic al lui Karl Lagerfeld. Acum patru ani ne-am început călătoria împreună și pot să spun că era special, părea uman, părea să înțeleagă mult mai multe decât arăta și calmul său îi conferea o aură. Doi ani si jumătate mai târziu a apărut și Choupette în viața lui, era o pisică cu probleme care se speria și de propria umbră iar otita pe care a avut-o a lăsat-o cu obiceiul de a sta cu capul înclinat spre dreapta. Karl avea mare grijă de ea și pentru că nu ii găsisem nume, a rămas Choupette pisica lui Karl.

Înainte cu 10 zile de moarte lui Karl Lagerfeld, Karl s-a stins din viață fiind otrăvit, în data de 9 februarie, iar pentru mine a urmat o perioadă foarte tristă. Când am aflat despre moartea lui Lagerfeld am simțit că există o legătură și că, probabil, de data aceasta nu mai este doar o coincidență.

În luna februarie a anului 2019 lumea a pierdut u mare designer, pe Karl Lagerfeld, însă în luna februarie a anului 2019 lumea mea a pierdut un mare sprijin, pe Karl.

Karl, the cat

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *